Ilość eksportowanego polskiego mięsa wzrosła

Nawet zjawiska takie jak powtarzające się infekcje, głównie dotyczących rynku wieprzowiny, nie mógł zatrzymać wzrost eksportu mięsa z Polski do innych krajów.

Eksport wzrósł nie tylko wyrażone w tonach, a całkowity koszt.

Jak powiedział prezes Andrzej Gantner Polskiej Federacji producentów, częste epidemie chorób wirusowych nadal nie powinna stać się powodem zakazu eksportu mięsa z całego kraju. Głównymi importerami są kraje UE, są one dopuszczone do sprzedaży mięsa z regionów Polski, gdzie został zgłoszony ognisk ASF.

Całkowity eksport wyniósł w ujęciu pieniężnym jest prawie miliard euro, a pod względem produktów, nieco ponad pół miliona. Ton. A to dopiero od stycznia do października 2016 r. Tylko w tym roku pozostał na tym samym poziomie dla bilansu sprzedaży wołowiny. Eksport drobiu wzrosła do jednego miliona ton. Konsumenci drobiu i wołowiny są również głównie Unia Europejska.

Czytaj więcej:
Chwilówki online Woźniki;
Chwilówki online Szczekociny;
Chwilówki online Toszek;
Chwilówki online Strumień;
Chwilówki online Wilamowice;