Kilka mitów o żywności

Nowoczesne swobodny dostęp do informacji przez Internet, telewizję i wszelkiego rodzaju innych źródeł informacji, ludzie nauczyli się dostać prawie wszystko, co chcesz znaleźć.

Każda zainteresowana w jego temacie jest w Internecie.

Prawda, jego wchłanianie musi nauczyć się m.in. zapory i filtrowania, co jest napisane.

Pierwsze takie obejmują pogląd, że jaja są szkodliwe dla układu sercowo-naczyniowego. Fakt, że codziennie jeść jeden lub dwa żółtka dziennie ludzie nie będą w stanie uzyskać od nich dużą dawkę cholesterolu w celu utworzyli w płytkach cholesterolu we krwi. Aby osiągnąć ten efekt, należy mieć co najmniej 5-6 żółtek jaj kurzych lub przepiórki.

Drugi mit – tylko produkty organiczne. Jeśli wszystko było tak proste, to najprawdopodobniej byłoby prawdą. Ale chodzi o to, że pestycydy chemiczne występujące w owocach i warzywach jest tak dużo, że nie jest jeszcze znana, jest bardziej przydatna przetworzone termicznie żywności lub warzyw z pestycydami.

Trzeci mit – czerwone wino pomaga na demencję. W zasadzie, to prawda, trzeba tylko kilka butelek dziennie, że resweratrol substancja może zapobiegać starzeniu się mózgu.

Czytaj więcej:
pożyczki bez zaświadczeń Poniec;
pożyczki bez zaświadczeń Książ Wielkopolski;
pożyczki bez zaświadczeń Wysoka;
pożyczki bez zaświadczeń Rydzyna;
pożyczki bez zaświadczeń Kłecko;