W Polsce świątecznym stole jest kompletna bez śledzia

Mieszkańcy krajów, które znajdują się nad brzegiem morza i oceany naturalnie zużywają duże ilości owoców morza, przede wszystkim tych, którzy żyją bezpośrednio na tych wodach.

Na przykład w Hiszpanii, to najczęstsze dania, w których istnieje tuńczyka, ale w Polsce, zwłaszcza na Pomorzu, długo sprzyjała śledzia, który miejscowi rybacy złowione w Morzu Bałtyckim.

W dawnych czasach, kiedy nie było lodówek, ryby solone w beczkach, aby następnie zanurzyć go w wodzie do przygotowania różnych potraw. Takie tradycje przetrwały do ​​dziś, bo od mieszkańców dla każdej celebracji karmione śledzia. Nawet w Boże Narodzenie, gdy stół świąteczny tablicą zakąsek, śledź podany jest poczesne miejsce.

Każda rodzina ma swoje tajemnice do przygotowania marynaty do solenia, oczywiście, wyróżnia się niezwykłym smakiem. Ponadto, w każdy piątek o starają się gotować śledzia, podawane z ziemniakami i który jest obsługiwany przegotowanej ze skórą.

Czytaj więcej:
Chwilówki online Szczucin;
Chwilówki online Żabno;
Chwilówki online Zator;
Chwilówki online Skała;
Chwilówki online Wojnicz;